Bitcoins Kopen

Waar gaat het over?

Welkom op BitcoinTrade.be. Hier leggen we Bitcoins uit in eenvoudig Nederlands. AppName werd opgericht in 2017 en informeert over Bitcoin en cryptocurrencies.

Onze bezoekers zijn op zoek naar Bitcoin uitleg, nieuws en reviews.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale munteenheid. Het is geld dat niet tot een overheid of centrale bank behoort of hierdoor wordt gecontroleerd. Je kan het vergelijken met geld dat werkt zoals software om bestanden te delen.

Bitcoin werd in 2008 uitgevonden en is sindsdien gegroeid tot een market cap over 40 miljoen dollar. Vandaag wordt geschat dat wereldwijd miljoenen mensen Bitcoin gebruiken voor hun welvaart, investeringsmechanisme en als wisselmunt.

Waar bewaar ik mijn Bitcoins?

Bitcoins worden bewaard in een Bitcoin wallet (portefeuille). Net zoals je email software gebruikt om emails mee te sturen (Apple mail, Outlook, GMail, ..), heb je een Bitcoin wallet nodig om je Bitcoins te beheren. Een Bitcoin wallet helpt je met het versturen, ontvangen en bewaren van Bitcoins.

Bitcoin wallets bestaan in verschillende vormen. Desktop wallets, mobiele wallets, web wallets en zelfs hardware wallets. Welke wallet je ook gebruikt (vb. je mobiele wallet op je GSM), is dat de plaats waar je Bitcoins worden bewaard. Heb je nog geen wallet? Klik hier om er een te kiezen.

Wat kan je met Bitcoins doen?

Je kan Bitcoins voor veel dingen gebruiken. Om te beginnen, kan je met Bitcoins online shoppen bij de grotere spelers zoals Microsoft, Dell, Expedia, Overstock, en meer! En nu Bitcoin meer en meer ingeburgerd raakt, zullen meer en meer bedrijven Bitcoin aanvaarden als betalingsmiddel.

Veel landen ondergaan financiële moeilijkheden en in veel gevallen is het de bevolking die hiervan afzien en de prijs moeten betalen. Bitcoin is een alternatief voor het huidige banksysteem en stelt je in staat om zelf volledige controle te hebben over je geld, zonder hier een bank voor nodig is.

Kan ik minder dan 1 Bitcoin kopen?

Vandaag, is één Bitcoin meer waard dan 3.500 dollar. Gelukkig kan je Bitcoin opdelen tot 8 cijfers na de komma, wat betekent dat je 0.5 Bitcoin, 0.01 of zelfs 0.00000001 Bitcoin kan kopen. Dit is het kleinste deel van een Bitcoin dat beschikbaar is en wordt een Satoshi genoemd.

Bitcoin werd in 2009 uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Niemand weet eigenlijk wie Satoshi Nakamoto is maar zijn befaamdheid blijft bestaan. Momenteel wordt het Bitcoin protocol beheerd door ontwikkelaars doorheen de wereld en zij staan in voor updates en upgrades van deze open-source technologie.